Jump to content

Intra pe Discord !

Daca vrei sa-ti faci prieteni noi si sa ne fii alaturi apasa pe acel butonul de mai jos!
Intra acum!

LiveStats !

Cucereste top-urile noastre si verifica pozitia ta direct de pe site-ul nostru.
Viziteaza

Campanie Admini FREE

Campanie Admini (STEAM-ON) (Sergent & Maior).
Link

VIP GRATUIT

Pentru cei cu STEAM ON! VIP-ul pe server este gratuit și permanent. Trebuie decât sa depui o cerere pe forum.
Depune Cerere

Connect on CS.CSFREE.RO !

SERVER: CS.CSFREE.RO  ->  NEW IP: 89.40.105.190:27015 ConnectNow and add to favorites Thank You.

346 topics in this forum

  Toate noutăţile din această secţiune trebuie să respecte următoarele reguli:
  Aveţi voie să postați maxim 10 ştiri pe zi; Este obligatoriu ca știrea dumnevoastră să conțină cel puţin o imagine sau un videoclip; Este obligatoriu ca știrea dumnevoastră să conțină autorul sau sursa știrii; Este obligatoriu ca în știrea dumnevoastră să existe un aspect plăcut, folosiţi culorile temei; Este obligatoriu ca în ştirea dumnevoastră să existe minim 3-4 rânduri.

  Rod Fergusson, conducătorul echipei The Coalition (parte a Xbox Game Studios), a decis să părăsească studioul deţinut de Microsoft în favoarea unei noi provocări în cadrul Blizzard Entertainment.
  Fergusson are o experienţă vastă în industria dezvoltatoare de jocuri video, fiind responsabil pentru seria Gears of War atât la Epic Games (până în 2011), cât şi în cadrul studioului The Coalition al Microsoft, unde a supervizat producţia şi lansarea titlurilor Gears of War 4 şi Gears 5. De asemenea, în 2011, Rod Fergusson a fost cooptat în studioul Irrational Games pentru a gestiona procesul de producţie a jocului BioShock Infinite.
  În noua lui funcţie la Blizzard Entertainment, Rod Fergusson va avea îndatoriri similare, de aceasta dată fostul lider de la The Coalition fiind însărcinat cu gestiunea francizei Diablo. După fiascoul cauzat de WarCraft III: Reforged, cei de la Blizzard au nevoie de un conducător cu mână forte, care să se asigure că greşelile nu vor fi repetate şi în cazul recent anunţatului Diablo IV. Pe lângă Diablo IV, Blizzard mai lucrează şi la Diablo Immortal pentru dispozitivele mobile.
  Ultimul titlu la care Rod Fergusson şi-a adus contribuţia este jocul de tactică şi strategie Gears Tactics, ce urmează să fie lansat pentru PC (Windows 10 şi Steam) pe 28 aprilie 2020.
  Blizzard Entertainment nu a dezvăluit în mod oficial perioada de apariţie pentru Diablo IV, zvonurile indicând însă că vom avea parte de un beta extins în cursul acestui an, urmat de lansarea propriu-zisă în 2021. Diablo IV a fost anuntat pentru PC, PlayStation 4 şi Xbox One.

  Dacă ești amator de gaming, s-ar putea să știi deja ce au preferat oamenii în ultimii zece ani în materie de gaming. Chiar și așa, NPD a publicat un studiu cu top 20 cele mai populare jocuri ale deceniului.
  Cei de la NPD și-au făcut un obicei din a publica un clasament cu preferințele gamerilor pe anul anterior, în luna ianuarie. Pentru că am intrat însă în 2020, compania a făcut o excepție de la planul obișnuit și a publicat un top pe ultimul deceniu.
  Este important de reținut că acestea nu sunt cele mai bune jocuri după vreun criteriu obiectiv sau în funcție de review-urile unor publicații. În schimb, sunt cele mai cumpărate jocuri ale deceniului. Sunt măsurate vânzările. În consecință, topul este dominat de jocuri din seria Call of Duty, care s-au vândut ca pâinea caldă pe toate platformele pe care au fost disponibile.
  Cel mai popular joc al ultimilor zece ani este Grand Theft Auto V, un titlu care continuă să se vândă surprinzător de bine la mulți ani de la lansare. Red Dead Redemption II și Minecraft au reușit și ele să se strecoare în top 10 cele mai cumpărate jocuri ale deceniului, dar afinitatea pentru shootere tradiționale precum Call of Duty este evidentă pentru oricine.
  O particularitate fascinantă care iese la iveală din același top ține de prezența unor titluri exclusive de Nintendo Switch în clasament. Jocuri precum Mario Kart 8 sau The Legend of Zelda: Breath of the Wild atestă entuziasmul gamerilor pentru cea mai recentă consolă a japonezilor. Topul integral poate fi analizat mai jos.
  1.Grand Theft Auto V
  2.Call of Duty: Black Ops
  3.Call of Duty: Black Ops II
  4.Call Of Duty: Modern Warfare 3
  5.Call of Duty: Black Ops III
  6.Call Of Duty: Ghosts
  7.Red Dead Redemption II
  8.Call of Duty: WWII
  9.Call of Duty: Black Ops IIII
  10.Minecraft
  11.Call of Duty: Advanced Warfare
  12.Call of Duty: Modern Warfare 2019
  13.Elder Scrolls V: Skyrim
  14.Mario Kart 8
  15.Call of Duty: Infinite Warfare
  16.Battlefield 1
  17.Battlefield 4
  18.Destiny
  19.The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  20.Star Wars Battlefront 2015

  Jocurile contra cost au pierdut mult teren, în principal din cauza noilor apariții gratuite, fără reclame și fără micro-tranzacții. Apple Arcade ar putea fi soluția salvatoare pentru utilizatorii care doresc să aibă acces la ceva diferit. Dar și pentru dezvoltatorii care vor să creeze ceva de valoare.
  Deși multă lume e de părere că jocurile mobile nu sunt „jocuri adevărate”, dacă ne uităm la cifre, se pare că acestea se bucură de o cerere consistentă. În App Store există mai bine de 300 000 cu sute de mii de jucători activi. Așadar, prin Apple Arcade – serviciul prezentat la ultimul Keynote – compania vizează o piață serioasă. Serviciul care își va începe activitatea în toamnă va oferi inițial acces la mai bine de 100 de jocuri. Acestea vor fi disponibile pe iPhone, iPad, Apple TV și Mac.
  Nu au fost oferite prea multe detalii, însă pe baza informațiilor pe care le avem, proiectul pare foarte interesant. În afară de avantajele evidente (precum offline mode, gaming fără reclame și sincronizare perfectă), cea mai incitantă știre a fost că Apple Arcade va conține jocuri exclusive. Asta pentru că Apple a investit foarte mult în dezvoltarea acestui proiect.
  Ținând cont de faptul că serviciile pe bază de abonament disponibile pentru Playstation și Xbox conțin jocuri absolut fantastice, ne putem imagina ce înseamnă dacă o companie atât de mare începe finanțarea unui astfel de proiect. Desigur, jocurile exclusive de pe Apple Arcade nu vor concura cu titlurile AAA, însă vor avea o calitate excelentă.
  O mare întrebare e cum va funcționa în practică, de vreme ce o mulțime dintre jocurile promovate vor fi disponibile și pe PC. Astfel, exclusivitatea poate fi restrânsă doar la iOS.
  Apple Arcade și dezvoltatorii independenți
  În momentul de față, cei care creează și oferă jocuri contra cost se chinuie destul de tare pentru profit. În afară de jocurile gratuite și cele bazate pe reclame, e destul de greu să convingi un număr mare de oameni să-și deschidă portofelele digitale. Cu toate astea, popularitatea acestor jocuri superficiale îi pune pe gânduri pe cei obișnuiți cu achiziționarea jocurilor pentru PC sau console.
  Ba chiar situația devine destul de incomodă și pentru numele care domină industria. În afară de Square Enix, care se pare că a întâmpinat probleme când a dorit să vândă jocuri pe 4-5 dolari, nici Nintendo nu a avut prea mare succes cu Mario Run, care costă chiar și mai mult. Apple Arcade ar fi o soluție minunată pentru aceste companii. Prin apariția acestui nou serviciu, companiile care nu se descurcă prea bine pot găsi o cale de ieșire din această situație.
  Platforma le-ar putea ajuta să dezvolte jocuri mult mai bune. Iar experiența utilizatorului ar putea atinge culmi nebănuite datorită colecțiilor atent configurate de Apple.
  The Verge a vorbit cu câțiva dezvoltatori entuziasmați, dar care au și lansat câteva avertismente. E posibil ca cei care nu vor dori să facă parte din selecția Apple Arcade să aibă și mai mari probleme financiare. Asta pentru că există posibilitatea ca utilizatorii dispuși să plătească să se aboneze la un serviciu universal. În aceste condiții, vor cheltui mai puțin pentru jocurile normale din App Store. Adriaan de Jongh, dezvoltator la Hidden Folks, a anunțat că cerințele exagerate ale noului sistem ar putea pune în dificultate echipele de dezvoltatori aflate la început de drum. În condiții normale de piață, cu o producție inspirată, aceste echipe ar fi avut șanse serioase de a da lovitura.
  Perspective și ipoteze
  În plus, însăși compania Apple ar putea întâmpina o serie de probleme. Se zvonește că 10 dolari pe lună ar fi un preț rezonabil. Dar aceasta e doar o ipoteză despre un aspect care, probabil, nu a fost hotărât încă. Sunt șanse ca cei care cheltuiesc o avere pe jocurile mobile să se grăbească să-și instaleze Apple Arcade. Și chiar e posibil să facă anumite economii. Însă cei care nu cheltuiesc niciun ban e posibil să fie mai greu de convins.
  Oferta și campania de marketing vor avea un rol deosebit de important în găsirea clienților care preferă divertismentul de calitate în detrimentul ofertelor gratuite. Iar aceasta e cea mai mare problemă. App Store a fost inundat de jocuri excelente. Însă vinderea acestora e un proces destul de greu, chiar dacă sunt aplicații recomandate. Îmblânzirea utilizatorilor sensibili la prețuri mari nu va fi deloc ușoară. Probabil că în acest caz ar fi indicat să se apeleze la o serie diferită de trucuri, precum distribuirea de la un utilizator la altul. De asemenea, o altă soluție ar putea fi gruparea mai multor jocuri pentru copii. Mai ales dacă și părinții agreează această idee.
  Lansarea relativ întârziată a noului serviciu ar putea cauza probleme serioase. În special pentru că dezvoltatorii și-ar putea retrage jocurile din colecție. Iar cea mai mare parte a conținutului disponibil ar putea proveni de la dezvoltatori independenți. Jocurile exclusive Apple vor fi, probabil, în minoritate.
  În completarea ecosistemului
  Cum ar putea câștiga Apple din această configurație? Un serviciu de succes e visul oricărei companii. Însă lansarea Apple Arcade ar putea fi convenabilă pentru cei din Cupertino din mai multe puncte de vedere. Producătorii de hardware se află în permanență sub presiunea de a crea ceva unic.
  Un serviciu plin de titluri grozave ar putea fi un avantaj serios pentru care utilizatorii ar alege iPhone-ul în loc de alte dispozitive mobile. Acesta ar putea fi un avantaj și pentru Apple TV. Cu selecția din prezent, serviciul nu e un concurent serios pentru console. Iar viitoarele concepte de iPad-uri s-ar putea bucura și ele de beneficiile Apple Arcade. Asta pentru că dispozitivul declarat în ultima vreme ca fiind succesorul computerelor va putea rula jocuri din ce în ce mai bune.
  Ținând cont de toți acești factori, se poate vedea limpede că principala motivație a companiei nu e doar dezvoltarea unei noi surse de venit. Se urmărește în egală măsură și consolidarea relației dintre utilizatori și ecosistemul Apple. Și e doar o chestiune de timp până vom afla dacă Apple a reușit să livreze mult așteptata renaștere a titlurilor premium.

  Steam a început reducerile cu ocazia anului nou chinezesc. Acestea sunt cumulate în spatele conceptului de Lunar New Year Sale și includ mii de jocuri la prețuri semnificativ mai mici.
   
  În urmă cu câteva zile, anunțam faptul că toate jocurile din colecția Half Life pot fi descărcate și jucate gratuit pentru următoarele luni. Ar fi bine să-ți adaugi întreaga colecție în librăria personală până în luna martie ca să nu ratezi oferta respectivă.
  Dincolo de gratuități absolute, pe Steam au început reducerile cu ocazia Lunar New Year. Lista ofertelor este una foarte atrăgătoare și include multe jocuri populare, de care este imposibil să nu fi auzit vreodată. De exemplu, Grand Theft Auto V este redus cu 50%, Dark Souls III îl poți cumpăra cu 75% mai ieftin. Rezident Evil 2 beneficiază de o reducere de 67%, în timp ce Disco Elysium se bucură de o scădere a prețului cu 20%.
  Mult mai ieftine sunt și Assassin`s Creed Odyssey (60%), The Witcher 3 (70%). În final, există mii de jocuri reduse la sub 10 dolari, în cazul în care vrei să pui mâna pe câteva titluri alături de care să te relaxezi cu ocazia acestui weekend prelungit. La polul extrem al prețurilor, găsești primul episod din Life is Strange 2 cu 2 dolari, Rainbow Six Siege costă 8 dolari, iar Payday 2 se rezumă la 5 dolari.
  Pe parcursul acestui weekend, vei avea oferte la câteva mii de jocuri, la care se adaugă reduceri zilnice la diverse obiecte in-game sau cadouri. Dacă știi foarte bine cum funcționează achizițiile pe Steam, te vei bucura de faptul că în fiecare zi va exista un plic roșu cu Anul Șobolanului ce conține jetoane. Acestea din urmă pot fi folosite în Night Market (Piața de Noapte).
  Reducerile pe Steam cu ocazia Lunar New Year vor dura de azi până pe 27 ianuarie 2020. Chiar și dacă nu te joci foarte des, ar fi păcat să nu intri un pic în magazinul virtual să vezi pe ce ai putea pune mâna.

  Microsoft a făcut numeroase anunțuri legate de Xbox Series X, dar acum aflăm noi detalii despre viitorul consolelor ieșite din Redmond.
  În teorie, Xbox Series X este o nouă famile de console Microsoft în care vei putea investi o sumă generoasă de bani înainte de finele acestui an. Aceste creații vor avea o putere de calcul astronomică în comparație cu generația actuală de console Xbox, dar, din câte se pare, respectivele particularități hardware nu se vor reflecta în jocuri exclusive, cel puțin nu în prima perioadă de disponibilitate.
  Aparent, vor mai trece câțiva ani până când vom vedea jocuri care vor fi disponibile doar pe Series X. În mod previzibil, jocurile care vor fi lansate pe ambele generații de console vor arăta mult mai bine pe Series X, dar acest detaliu s-ar putea să nu fie suficient pentru a-ți cumpăra consola.
  Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit de la directorul diviziei Xbox Games Studios din cadrul Microsoft, Matt Booty.  ”În timp ce conținutul nostru se lansează pe parcursul anului viitor, a următorilor doi ani, toate jocurile noastre, la fel ca pe PC, vor putea fi jucate pe familiile de dispozitive mai noi și mai vechi. Vrem să ne asigurăm că dacă cineva investește într-un Xbox acum și până la lansarea Series X se simt confortabil că a făcut o investiție bună și ne-am angajat să-i furnizăm conținut.”
  Mulți sunt curioși de viitorul Halo: Infinite, unul dintre jocurile dezvăluite împreună cu Series X. În contextul în care jocul va exista și pe Xbox One, este greu să justifici investiția într-o nouă consolă, dar Booty a ținut să menționeze că 343 Industries și SkyBox Labs ”vor face cu siguranță lucruri pentru a profita” de funcțiile Series X. Nu a detaliat exact despre ce ar putea fi vorba, dar ar trebui ca varianta pentru noua consolă să arate cel puțin spectaculos.

  Windows 7 a fost cel mai bun sistem de operare din toate timpurile. Încă din 2009, sistemul a avut un succes enorm. Dar și acum este foarte popular, iar 39% din utilizatorii de PC încă folosesc Windows 7. Microsoft i-a anunțat sfârșitul, este vorba de 14 Ianuarie 2020 sau chiar mai devreme. Ce va însemna asta? Utilizatorii nu vor mai primi actualizări și nici suport pe acest sistem, iar multe programe, în curând, nu vor mai fi compatibile cu Windows 7. Microsoft tot ține să-și informeze utilizatorii prin ultima actualizare Windows 7 despre necesitatea migrării pe Windows 10.
                                                                                                    De ce încă este popular Windows 7?
   
  Sistemul de operare este foarte bine optimizat
  Posibilitate de customizare foarte mare
  Interfață simplă și ușor de folosit
  Sistemul încă este compatibil cu orice program
  Nu este îndesat cu tot felul de funcții de care utilizatorul nu are nevoie
  Sistemul încă primește actualizări de securitate
  Încă se menține la standardele actuale
                                                                                                         Cu ce ne afectează sfârșitul Windows 7?
    Odată ce sistemul de operare nu mai are suport din partea Microsoft, încă va putea fi folosit de utilizator atât cât dorește și-l va putea instala și reinstala de câte ori vrea, însă acesta nu va mai primi nici o actualizare. Securitatea va fi foarte scăzută, iar sistemul va putea fi virusat foarte ușor. Multe programe nu vor fi compatibile pe parcurs ce se actualizează, iar multe jocuri nu vor mai putea rula în timp.
                                                                                                              Ce trebuie să faci acum?
    Cea mai înțeleaptă sugestie ar fi să vă actualizați sistemul la Windows 10, ceea ce nu este chiar atât de greu. Ambele sisteme sunt create de Microsoft, deci după migrare, vă veți putea păstra toate fișierele și programele din PC.
    Pentru a instala Windows 10, puteți accesa internetul, descărca imaginea .iso și selecta păstrarea fișierelor din Windows 7. După instalare, va trebui să achiziționați o licență pentru sistem, care nu este chiar atât de costisitoare dacă o cumpărați de pe internet.
    Windows 10 are foarte multe funcții la moment. PC-urile neperformante ar putea să întâmpine greutăți în rularea sistemului de operare. Pentru a vă putea bucura de o experiență cât mai bună, va trebui să optimizați Windows-ul la maxim. Despre acest subiect vom vorbi în alt articol.
    Acestea sunt specificațiile minime pentru a rula Windows 10 recomandate de Microsoft:
  Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau un procesor mai rapid sau SoC
  RAM: 1 gigabyte (GB) pentru 32 de biți sau 2 GB pentru 64 de biți
  Spațiu pe hard disk: 16 GB pentru sistemul de operare pe 32 de biți sau 20 GB pentru sistemul de operare pe 64 de biți
  Placă video: DirectX 9 sau o versiune ulterioară cu driver WDDM 1.0
  Ecran: 800 x 600
    Acestea sunt specificațiile optime pentru a rula Windows 10 recomandate de în general:
  Procesor: 2 GHz Dual-Core
  RAM: 4 GB
  Spațiu pe hard disk: 100 GB 
  Placă video: DirectX 9 sau 10
  Ecran: 1280 x 720
                                                                                                             Ce pot face companiile?
     Dacă dețineți o afacere, trecerea la un alt sistem de operare poate fi destul de costisitoare, însă riscul de a fi virusat nimeni nu și-l poate permite. Microsoft promite actualizări de securitate pentru Windows 7 Business și Windows 7 Enterprise până în 2023, însă acestea vor costa de la 50$ în sus.
   
  Informatiile au fost luate de pe FoundIT.

  Google IO 2019 s-a sfârșit. Unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul IT ale anului nu a dezamăgit. Cea mai mare companie din lume a anunțat mai multe proiecte in acest an, dar și actualizări la cele precedente. Ca de fiecare an, Google aduce cele mai noi inovații.
    La inceput, va voi prezenta toate produsele și schimbarile prezentate la eveniment, iar apoi vom explica fiecare topic in parte.
  Ce a prezentat Google la IO 2019?
   
  Telefoanele Pixel 3a și 3a XL
  Driving mode pentru Android
  Google Home și-a schimbat denumirea în Nest
  Eficientizarea inteligentei artificiale Google Assistant pentru utilizarea offline
  Beta 3 pentru Android Q
  Imbunatatirea Google Duplex
  Instructiuni prin mers pe Google Maps
  Proiectul Euphoria
  Actualizare Google Search
  Ce aduce nou Android Q?
   
  Temă întunecată
  Convertirea sunetelor in text atât online, cât și offline
  Îmbunătățirea securității, cum ar fi modul incognito la Google Maps
  Modul de focalizare pe o fereastră, care întrerupe celelalte aplicații de a arăta notificări
  Sistemul va funcționa cu dispozitivele pliabile ca Samsung Galaxy Fold, îmbunătățind interfața
  Răspunsul inteligent pentru toate aplicațiile de mesagerie
  Ce caracteristici au Google Pixel 3a și 3a XL
   
  Prețuri mai mici ca la Google Pixel 3
  Display de 5.6-inch și, respectiv, 6-inch
  Durata de viață a bateriei este de 30 de ore
  Primul telefon ce suportă Google Maps AR
  Primul telefon cu ultima versiune de Android
  Calitatea camerelor este ca la un Google Pixel 3
  Ce este și cu ce ne ajută Google Duplex?
   
  Serviciul nu prea popular al celor de la Google este defapt foarte folositor. Acesta poate efectua apeluri sau comenzi in numele utilizatorului, desigur, cu acordul acestuia. Duplex primește noi actualizări, astfel incât devine din ce in ce mai inteligent. Acesta este capabil să-ți organizeze o întreaga vacanță, cu cazare la hotel, rezervari de masină și multe altele.
  Ce aduce nou Google Nest Hub Max?
   
  Trecerea de la Google Home, la Google Nest, ce aduce o interfață cu totul diferită
  Display de peste 10-inch
  Securitate îmbunătățită
  Cameră de 127 de grade
  Recunoașterea facială ale mai multor persoane
  Controlarea acțiunilor folosind gesturi
  De ce este Google Assistant foarte important?
   
  Inteligența artificială și recunoașterea vocală a ajuns cu totul la un alt nivel. Cu ajutorul serviciului, putem accesa aproape orice funcție a Android-ului doar folosindu-ne vocea. Putem porni muzica, efectuarea unui apel, trimiterea unui mesaj dictat, folosirea cronometrului și așa mai departe.
   
  Proiectul Euphoria ar putea ajuta milioane de oameni
  Google a inițiat unu nou proiect care va ajuta mulți oameni. Acesta le va permite persoanelor cu deficiență de vorbire să poată comunica folosind telefonul sau un dispozitiv special. Despre acest subiect nu se știu prea multe momentan.
  Ce actualizare primește Google Search?
   
  Cel mai popular motor de căutare primește o actualizare foarte importantă. Acum ne putem folosi camera pentru a căuta informații. Ba chiar mai mult, unele obiecte 3D găsite pe internet, pot fi plasate la scară reală prin intermediul camerei.
   
  Informatiile au fost luate de pe FoundIT.

  DESCRIERE MSI GE75 RAIDER INTEL CORE
  NB GE75 CI7-8750H 17" 16GB/1TB+256GB 9S7-17E212-200 MS
  GRAFICA NVIDIA GeForce RTX™ SERIA 20
  NVIDIA GeForce RTX ofera cea mai buna experienta de jocuri pe laptop. Aceste laptop-uri de gaming performante sunt create pe noua arhitectura grafica NVIDIA Turing si platforma revolutionara RTX. Grafica RTX combina ray-tracing-ul in timp real, inteligenta artificiala si umbrirea programabila.
  Performanta revolutionara de gaming, datorita unui design de racire revolutionar.
  Ray-tracing in timp real in jocuri
  Ray-tracing-ul este o tehnologie revolutionara pentru grafica de gaming, simuland comportamentul fizic real al luminii pentru a aduce redarea in timp real, de calitate cinematografica, chiar si in cele mai intense-vizual scene.
  GRAFICA PUTERNICA CU AI
  Deep Learn Super Sampling (DLSS) este o noua tehnologie RTX care foloseste puterea deep-learning si AI pentru a instrui GPU-ul sa randeze imagini clare, in timp ce ruleaza pana la de 2x mai repede decat GPU-urile de generatie anterioara folosind tehnici conventionale de anti-aliasing.
  CONSTRUIT AGRESIV PENTRU ENTUZIASTI
  Trim-urile reflectorizante taiate cu diamant formeaza un design unic de tip "3D Dragon Spine", realizat dintr-o suprafata tridimensionala cu finisaj rosu anodizat, care prezinta un aspect unic, dar agresiv, garantat sa iasa in evidenta.   ULTIMA GENERATIE DE PROCESOARE INTEL® 6-CORE
  Plus de pana la 40% de performanta fata de generatia anterioara, cu nucleele suplimentare. DISPLAY DE GAMING IPS 144HZ - VITEZA SI CLARITATE FARA PRECEDENT
  Cel mai rapid ecran de jocuri va aduce cele mai vibrante imagini, astfel incat sa nu pierdeti niciodata o lupta.  TASTATURA DE GAMING STEELSERIES ILUMINATA PER-KEY RGB
  Personalizati fiecare tasta in functie de preferintele dvs. si primiti in timp real starea jocului prin intermediul iluminarii de la tastatura sau chiar urmariti luminile dansand pe melodia dvs. preferata. 

   DISPLAY IPS - IMAGINI APROAPE DE REALITATE
  Obtineti o viziune clara a jocului din orice unghi, cu claritate si contrast impresionante. MATRIX DISPLAY: MULTITASKING CU PANA LA 3 MONITOARE
  Extindeti viziunea pe mai multe display-uri cu HDMI si mini DisplayPort si beneficiati de o rezolutie de pana la 4K (3840x2160) la 60Hz pentru productivitate suplimentara si distractie.  TRUE COLOR 2.0 - CULORI APROAPE DE PERFECTIUNE
  Tehnologia MSI True Color a generat un nou standard pentru tehnologia afisarii. Fiecare afisaj este supus examinarilor detaliate si procesului de calibrare extins al fabricii, garantand o fidelitate de culoare exceptionala de aproape 100% sRGB. RACIRE REVOLUTIONALA PENTRU GAMINGUL DE TOP
  Solutiile termice dedicate pentru CPU si GPU, cu un total de 8 conducte de caldura, asigura performante maxime in jocurile extreme.  NOUA, MAI BUNA, MEMORIE DDR4-2666
  E mai rapida, dar foloseste mai putina putere. Memoria DDR4 este noul standard pentru experienta de joc de nivel superior.  FINE-TUNING AL SISTEMULUI CU MSI SHIFT
  Comutati intre cea mai buna performanta sau durata de viata extinsa a bateriei cu aplicatia exclusiva MSI "SHIFT" pentru a satisface toate scenariile.  O INTERFATA USB TYPE-C ULTRA-RAPIDA
  Noul mod de transfer SuperSpeed + suporta transferul de date de pana la 10Gbps, de aproximativ 20 de ori mai rapid decat standardul USB 2.0 anterior. Portul USB Type-C este mai mic decat portul vechi de tip A si designul reversibil il face mai convenabil decat inainte. USB 3.1 este compatibil de asemenea cu USB 3.0 si USB 2.0.  DIFUZOARE URIASE - MAI MARE. MAI TARE. MAI CLAR
  Simtiti fiecare sunet si vibratie a motorului cu difuzoare gigant imbunatatite si sistemul de sunet Dynaudio de clasa mondiala. Designul inovator, avand camere de rezonanta de 5 ori mai mari, genereaza o senzatie audio superioara. Cele 2 boxe supradimensionate + 2 woofere creeaza un sunet realist, satisfacator si imersiune totala. 
    AUDIO DE INALTA CALITATE - AUZITI FIECARE DETALIU
  Experimentati sunetul asa cum ar trebui cu ESS Saber Hi-Fi DAC (Digital-Analog-Converter). Cu capacitatea de a sustine un sampling de pana la 24bit/192kHz, nu este nevoie de un audiofil pentru a sesiza diferenta.  NOUL NAHMIC 3 - IMERSIUNE AUDIO NEXT-LEVEL
  Imbunatatiti sunetul surround 3D in jocuri si controlati precis sunetul muzicii, filmelor si apelurilor de conferinte.  TRAIESTE EXPERIENTA VR COMPLETA SI IMERSIVA
  Prima solutie audio din lume care aduce sunetul 7.1 intr-un set stereo obisnuit. Cu algoritmi audio care imbunatatesc campul de sunet 3D prin iesirile HDMI si USB, va puteti bucura acum de o experienta VR uluitoare cu ajutorul sunetului 3D, toate impreuna.  ACCESUL USOR LA PORTURILE USB
  Gasiti porturile USB instantaneu, mai ales in intuneric, cu porturile USB iluminate. MSI APP PLAYER
  Dezvoltat in cadrul unui parteneriat exclusiv cu BlueStacks, MSI APP Player ofera o experienta de joc fara probleme intre platformele mobile si platforma PC, si foloseste caracteristici personalizate, cum ar fi iluminarea specifica a tastaturii si o grafica mai buna. DRAGON CENTER 2.0
  Monitorizati si optimizati experienta dvs. prin diferite tweak-uri si eliberand memoria sistemului pentru a prioritiza performanta in joc.  TASTE CU DETALII ARGINTII
  Vedeti mai multe si faceti mai mult noaptea datorita tastelor cu detalii de argint de inalta calitate. Bucurati-va de intregul spectru de culori pe tastatura RGB SteelSeries si bucurati-va de tastele cu durata de viata mai lunga, fara grija uzurii pe termen lung.   KILLER DOUBLESHOT PRO - PROTECTIA PINGULUI
  Nu mai pierdeti jocuri din cauza lag-ului, cu Killer DoubleShot Pro. Protejati-va si prioritizati traficul in retea, in timp ce impiedicati intarzierile pentru a va juca intotdeauna la capacitate maxima. Jucatorii pot gestiona cu usurinta latimea de banda destinata pentru fiecare aplicatie, cu centrul de control Killer.  Eliminati zonele moarte Wi-Fi cu Killer xTend
  Extinde automat gama de retele si prioritizeaza traficul critic. 
   

  Procesoare Intel® CoreTM
  Cu un procesor Intel® Core™ din a 8-a generaţie poţi maximiza setările, pentru o experienţă de joc rapidă, superbă.
  MEMORIE DDR4
  Cu până la 32 GB RAM DDR4, toate activităţile, de la multitasking până la jocuri, beneficiază de performanţe mai mari.1
  SPAŢIU DE STOCARE GENEROS
  Pornește şi încarcă jocurile rapid, cu o unitate SSD PCIe6 şi stochează mai mult cu sistemul de stocare dublu opţional – combinând o unitate SSD PCIe şi o unitate HDD tradiţională. La anumite modele, este disponibilă şi memoria Intel® Optane™ de 16 GB, pentru ac

  Alieware era, pana de curand, cea mai cunoscuta companie producatoare de pc-uri pentru gaming. Falcon Northwest Mach V pare hotarat sa-si adjudece primul loc pe acest segment, iar computerul propus de ei poate ajunge si la pretul de 18.000 de dolari.

  Avand o combinatie de componente hardware care intrece in mod clar ca performanta Alienware, Falcon Northwest Mach V poate deveni lider in preferintele gamerilor cu posibilitati financiare considerabile. Pretul Falcon Northwest Mach V porneste de la 8.000 de dolari si poate ajunge pana 18.000 de dolari, o suma imensa.

  Ursoaica Ekaterina a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru două atacuri asupra oamenilor. Totuşi, să fii urs are avantaje: este singurul prizonier din închisoarea din Kazahstan care are o piscină în celulă.
   
           Ursul brun a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2004 în urma a două atacuri asupra oamenilor care veniseră să îl vadă.
           Atunci Ekaterina - sau Katya - a fost trimisă la închisoare cu regim strict Kostanay, unde îşi săvârşeşte pedeapsa alături de ceilalţi 730 de deţinuţi (oameni).

           În prezent, ursoaica de 22 de ani a devenit simbolul închisorii şi chiar i-a fost ridicată o statuie. 
           Conform publicaţiei The Sun, un deţinut a declarat că: „E liniştită, nu e agresivă. Adoră gustările pe care i le dau prizonierii - dulciuri, biscuiţi şi mere. Desigur, interacţiunea cu un animal îmi înfrumuseţează perioada petrecută aici, o face mai puţin grea”.
   
           Reprezentantul închisorii a declarat că ursoaica a atacat un băieţel care încerca să o hrănească şi un bărbat în stare de ebrietate care a vrut să „dea mâna” cu ea. Însă, potrivit informaţiilor date de acesta, se pare că ursoaica fusese abandonată de către un circ, ceea ce ar putea explica comportamentul agresiv. 
                                                                                                                                                                                                                                                                        SURSA

  Topirea gheţii din Groenlanda şi creşterea precipitaţiilor ar putea duce la schimbarea Curentului Atlanticului de Nord. Cercetătorii de la Universitatea Groningen şi de la Universitatea Utrecht au derulat un studiu în urma căruia au ajuns la concluzia că că există o probabilitate de 15% ca Curentul Atlanticului de Nord să sufere o serie de schimbări importante în următorii 100 de ani, notează Phys. „Oceanele depozitează o cantitate imensă de energie, iar curenţii oceanici au un efect puternic asupra climei Pământului”, explică profesorul Fred Wubs de la Universitatea Groningen. Acesta colaborează de mai bine de 20 de ani cu Henk Dijkstra, cadru didactic al Universităţii Utrecht, pentru a studia curenţii oceanici. Curentul Atlanticului de Nord transportă apă caldă din Golful Mexic către Europa de Vest, cu efecte seminificative asupra climei din emisfera nordică, în special asupra regiunilor europene din apropierea Oceanului Atlantic care se bucură de un climat mai cald. Cercetătorii sunt de părere că topirea calotei glaciare din Groenlanda, dar şi precipitaţiile excesive pot duce, în cel mai rău caz, la oprirea curentului sau la schimbări strucutrale ale acestuia.  Folosind o serie de modele, cercetătorii au ajuns la concluzia că curenţii din Oceanul Atlantic sunt influenţaţi de către cantitatea de apă dulce care ajunge în ocean. Astfel, apa gheţarilor sau din precipitaţii ar putea să ducă la încetinirea sau chiar oprirea Curentului Atlanticului de Nord. „În simulările noastre, şansele să se întâmple în următorii 100 de ani sunt de 15%”, a declarat prof. Wubs. De asemenea, acesta precizează că sunt necesare studii aprofundate pentru a înţelege modul în care va evolua Curentul şi implicaţiile acestuia pentru diferite regiuni de pe glob.

                                                                                                                                                                                                                                                            SURSA

  Senzaţia de foame poate avea mai multe cauze, iar unele dintre ele pot reprezenta indici ale faptului că din punct de vedere al sănătăţii nu stăm tocmai bine.
            Shahzadi Devje, dietetician şi expert în diabet, a declarat pentru Global News că senzaţia constantă de foame ar putea reprezenta un simptom al unei afecţiuni.
            „Senzaţia persistentă de foame este un simptom tipic diabetului, care este acompaniată, de asemenea, de senzaţia de sete, urinare frecventă şi oboseală. O creştere a apetitului a fost observată în cazul persoanelor care suferă de depresie şi alte afecţiuni psihiatrice. Este recomandat să discuţi cu medicul tău dacă suspectezi ceva de acest tip”, a declarat expertul.
            Un alt dietetician, Abbey Sharp, din Toronto, a sugerat faptul că uneori oamenii au senzaţia de foame deoarece nu consumă alimente care să le ofere senzaţia de saţietate.
   
            „În loc să te concentrezi pe un singur nutrient, încearcă să ai o dietă echilibrată. Optează pentru o cantitate suficientă de proteine - fasole, linte, tofu, peşte, ouă - în cadrul unei mese. Proteinele te ajută să îţi controlezi apetitul prin stimularea eliminării de hormoni în organism care te ajută să obţi senzaţia de saţietate”, a mărturisit Abbey Sharp.
            De asemenea, Shahzadi Devje recomandă: „Nu evita sursele naturale de grăsimi, precum uleiul de măsline, nucile şi seminţele, avocado şi peştele. Grăsimile ajută la întârzierea digestiei, ceea ce înseamnă că mâncarea este păstrată în stomac o perioadă mai îndelungată - senzaţia de saţietate durează mai mult”.
   
  Cauze posibile ale apariţiei senzaţiei de foame:
   
             Mănânci prea repede - unii oameni mănâncă prea repede, dar de multe ori savurarea alimentelor reprezintă un element cheie.
            „Când mănânci prea repede, corpul tău nu are prea mult timp la dispoziţie să îţi semnaleze creierul că eşti sătul. Procesul durează, în medie, 15-20 de minute”, a declarat Shahzadi Devje.
            Ai nevoie de mai mult somn - ambii experţi sunt de acord cu faptul că somnul poate interveni în declanşarea semnalelor de foame ceea ce determină mâncatul în exces.
            „Nu există niciun dubiu - o rutină decentă de somn te poate ajuta să previi senzaţia de foame persistentă, dar şi mâncatul în exces”.
  Se pare că studiile au revelat faptul că o rutină a somnului nepotrivită contribuie pofta pentru mâncărurile de tip fast-food.
   
  Sursa

  Un studiu publicat în Biology Letters, revista ştiinţifică a organizaţiei Royal Society, arată că pisicile care trăiesc afară sunt de trei ori mai predispuse la infecţii cu patogeni sau paraziţi care pot fi transmise stăpânilor decât cele ţinute în mediul domestic, relatează phys.org.
  Cercetarea s-a concentrat asupra a 19 agenţi patogeni întâlniţi la aceste animale. Aria de studiu a acoperit state precum Spania, Canada, Australia, Elveţia, Germania, Pakistan, Brazilia, Ţările de Jos şi insula Sfântul Kitts.
  De asemenea, cu cât departe se află felinele domesticite de ecuator, cu atât mai sensibile devin la viruşi şi la bacterii dacă petrec timp afară. "Fiecare grad al latitudinii absolute creşte probabilitatea infecţiilor cu patru la sută", a afirmat autoarea principală a studiului, Kayleigh Chalkowski. "Te gândeşti că regiunile tropicale au mai multe animale sălbatice, mai mulţi paraziţi. Dar se pare că latitudinea are un efect opus", a continuat aceasta.
  Pentru a pune capăt dezbaterilor referitoare la modalităţile de creştere ale pisicilor, cercetătoarea şi colegii săi au decis să ia în considerare alte 24 de studii mai vechi, în care răspândirea uneia sau mai multor boli erau comparate în mediul interior şi în cel extern.
  "Acesta este prima dată când accesul la mediul extern ca factor de risc pentru infecţiile la pisici a fost cuantificat într-un perimetru geografic de o asemenea dimensiune şi pentru grupuri extinse de agenţi patogeni", a afirmat cercetătoarea de la Universitatea Auburn din statul american Alabama.
  Efectele descoperite au fost constante pentru toate tipurile de paraziţi, inclusiv limbricii (Toxocara cati) şi paraziţii monocelulari care cauzează boala Toxoplasma gondii, care pot cauza boli în rândul oamenilor. Ele nu s-au manifestat diferit indiferent că au fost transmise din pământ, de la alte pisici sau de la animale vânate precum păsări şi şoareci.
  "Practic, indiferent de locul în care te afli în lume, păstrarea pisicii în interiorul casei reprezintă o modalitate excelentă de a le proteja de boli infecţioase", a declarat Chalkowski. Ea consideră că acesta este un sfat bun, deoarece mulţi dintre agenţii patogeni purtaţi de aceste animale se pot răspândi şi la oameni.
  Pisicile nu sunt singurele animale domesticite care pot transmite boli stăpânilor. Câinii, spre exemplu, pot transmite rabie, iar vacile poartă Cryptosporidium parvum, o boală parazitară care atacă tractul intestinal.
  Pisicile au fost domesticite acum aproape 5.000 de ani. În Egiptul antic, ele erau asociate cu zeităţile şi apăreau în inscripţiile hieroglifice.
  Numărul de pisici care trăiesc în mediul domestic este de 90 de milioane în Statele Unite ale Americii, în timp ce, la nivel global, estimările ezită între 500 de milioane şi undeva în jur de 600 de milioane, numărul felinelor ajungând până spre 8 miliarde. Chiar şi luând în considerare cea mai mică cifră din aceste estimări pisicile ar constitui cel mai des întâlnit animal domestic din lume.
   
   

  Energia generată de turbinele eoliene instalate offshore are capacitatea de a susţine întreaga cerere de electricitate mondială şi va deveni o componentă din ce în ce mai semnificativă din sistemele energetice naţionale pe viitor, potrivit unui raport al International Energy Agency (IEA), transmite agenţia de presă Mediafax. IEA, citată de Financial Times, arată că cheltuielile cu instalarea capacităţilor de energie eoliană vor scădea cu aproximativ 40% până în 2030, ceea ce va face energia regenerabilă mult mai competitivă în raport cu combustibilii fosili. „Are potenţialul de a schimba datele problemei”, arată Fatih Birol, director executiv al Agenţiei. El a comparat dezvoltarea eolienelor offshore cu alte două tendinţe din deceniul anterior din domeniul generării electricităţii: exploatarea gazelor şi petrolului de şist şi explozia instalării de capacităţi de energie solară. Raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie este realizat într-o perioadă în care tot mai multe ţări din lume, printre care Franţa şi Marea Britanie, au început dezvoltarea de parcuri eoliene offshore pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră spre zero până în 2050, un obiectiv ce presupune un necesar ridicat de investiţii în energii regenerabile. Agenţia mai prognozează că unităţile eoliene instalate în regim offshore se vor dubla în următorii cinci ani şi vor fi de cinci ori mai mari decât în prezent în anul 2030. Investiţiile totale în regenerabile offshore se vor cifra la circa 840 de miliarde de dolari în următoarele două decenii, arată IEA.
   
  Extinderea industriei eoliene offshore va necesita totodată construirea de noi linii de transport, care în prezent reprezintă un sfert din costurile totale ale proiectelor offshore. „Fără consolidarea şi extinderea reţelei de transport există riscul ca părţi semnificative din puterea instalată în regim offshore să fie neutilizată”, subliniază raportul. Deşi capacităţile eoliene offshore reprezintă doar 0,3% din capacitatea totală instalată la nivel mondial, agenţia estimează că, până în 2040, această categorie ar putea ajunge să aibă cea mai mare pondere în mixtul energetic din Europa. Investiţiile în offshore ar fi mai favorabile generării fiind redus factorul intermitenţei care afectează capacităţile onshore din eolian şi solar. Anul trecut, China a instalat mai multe capacităţi offshore decât orice altă ţară, mai arată raportul, care adaugă că există un potenţial tehnic de generare pentru eolianul offshore de circa 36.000 TWh/an, cu peste 50% mai mult decât consumul total de electricitate al planetei din prezent. Raportul arată că prin extinderea turbinelor în largul apelor şi prin intermediul unor aşa-numite „turbine plutitoare”, eolianul offshore ar putea acoperi de 11 ori consumul mondial de electricitate în 2040. Fatih Birol a notat că un motiv suplimentar de optimism este faptul că energia eoliană offshore necesită aproximativ acelaşi know-how şi cam aceeaşi infrastructură ca în cazul explorărilor de petrol şi gaze offshore. „Vedem multe sinergii între tehnologiile folosite în regim offshore pentru petrol şi gaze şi tehnologiile din domeniul eolianului offshore”, arată directorul.
   
  Sursa: Descopera.Ro

  Știrea dimineții în lumea internațională o reprezintă ruperea legăturilor diplomatice dintre Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Egipt și a altor state musulmane cu Qatar. Motivul o reprezintă faptul că aceste state susțin că Qatar ar susține financiar grupări teroriste precum gruparea Stat Islamic sau Frăția Musulmană. Desigur, cei din Qatar au negat orice legătură. Detalii de context se regăsesc aici.
  Pe lângă ruperea relațiilor diplomatice, aceste state au hotărât și închiderea tuturor granițelor dintre aceste țări.
  Zborurile între aceste destinații au fost anulate. Mai mult decât atât, Arabia Saudită a decis închiderea spațiilor aeriene pentru avioanele înregistrate în Qatar.  sCel mai afectat pare să fie compania aeriană Qatar Airways, companie care are o mulțime de culoare de zbor deasupra Arabiei Saudite.
  Mai multe detalii despre motivația expusă de cei din Emiratele Arabe Unite găsiți aici.
  Zboruri anulate spre și dinspre Doha
  Compania aeriană Qatar Airways a anunțat anularea tuturor zborurilor spre Arabia Saudită. Anularea este în efect, pentru moment, doar astăzi.
  Și companiile aeriene Etihad, Emirates, Air Arabia și Fly Dubai au suspendat zborurile din huburile lor spre Doha.
  Zborurile din București nu trec peste culoarul de zbor afectat
  Cele două zboruri zilnice din București nu sunt afectate de acest mic război diplomatic, cursele București – Doha netrecând peste culoarul de zbor afectat. Zborurile București – Doha au o rută deasupra Turciei, ulterior continuând deasupra Iranului pentru a ajunge în cele din urmă în spațiul aerian al Qatarului.
  În trecut, ultima dată când am zburat eu cu Qatar Airways, am trecut deasupra Iraqului și Siriei, însă acest lucru se întâmpla de mult, cred că prin 2015.
  La ce ne putem aștepta în privința zborurilor Qatar Airways?
  Chiar dacă pe termen scurt nu văd evoluții deosebite pentru zborurile actuale, pe termen lung, închiderea spațiilor aeriene poate pune în dificultate compania aeriană Qatar Airways. Statul qatarez e prea mic ca suprafață pentru a afecta reciproc statele celelalte.
  Totuși, rutele Qatar Airways spre Africa sau Europa de Sud par să fie cele mai afectate, acestea, pentru ruta cea mai scurtă, trecând peste Arabia Saudită.
  Miles.ro precizează că la durata zborurilor spre Asia se vor adăuga cel mai probabil 20-30 minute.
  În altă ordine de idei, nu mă aștept ca această situație să dureze prea mult, cred că qatarezii sunt puși doar la colț. Iar un stat mic precum Qatar, pe lângă rezervele de petrol, are ca mândrie compania aeriană.
  Nu pot, de altfel, să nu remarc că această decizie vine și după vizita lui Donald Trump în Orientul Mijlociu. Lucrurile sunt complicate și cam orice analiză în acest moment poate fi la fel de greșită cât poate să fie de corectă. Rămâne, totuși, să vedem ce urmează.
  Ce poți face dacă ai un zbor planificat cu Qatar Airways?
  Sigur că nu este foarte plăcut sentimentul de nesiguranță, însă dacă nu ai un zbor cu Qatar Airways în următoarele zile, cred că cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să aștepți.
  Situația între țările arabe și Qatar este de departe mai complicată decât ce vedem prin aviație, așadar cu siguranță se va negocia. Personal cred că cei din Qatar vor face tot ce pot să redreseze situația. Iar asta nu pentru aviație, ci pentru a păstra mai ales standardul de viață al celor din Qatar.

  Conform informațiilor obținute de la jurnaliștii CNN și Reuters, prezenți la bazele americane din Irak, liniștea a fost cutremurată de lansarea a încă două rachete, care au creat explozii puternice în Zona Verde a unităților militare care adăpostesc americani. Exploziile au fost urmate de urlete ale sirenelor. Potrivit surselor citate, cel puțin una dintre rachete a căzut la aproximativ 100 de metri de sediul Ambasadei Statelor Unite. Atacul nu a fost momentan revendicat.
  A fost al treilea atac asupra Zonei Verzi după ce o dronă americană l-a ucis, vinerea trecută, în Irak, pe generalul iranian Qassem Soleimani.
  Din primele informații, conform BBC, nu există niciun rănit.

  Echipa Netflix şi activiştii care îi însoţeau pe realizatori la filmările din România pentru seria de documentare ”Broken”, au fost agresaţi de exploatatorii de lemn din Valea Cernei, anunţă organizaţia Agent Green.
   
  ”Arborii din pădurile seculare din mijlocul parcului naţional Domogled au ajuns o mobilă ieftină pe toată Planeta şi decepţioneazâ consumatorii. «Broken», este serialul Netflix care va fi difuzat în 190 de ţări începând cu 27.11. În episodul despre păduri, echipa Neflix şi Agent Green au fost agresate de tăietorii de lemne. Am scăpat cu bine toţi şi vom scoate adevărul la lumină despre monştrii care se ascund în spatele unei piese de mobilă ieftină”, a anunţat organizaţia Agent Green.
   
  ”Pentru realizarea investigaţiei, jurnaliştii l-au contactat şi au stat de vorbă cu Gabriel Păun, activist de mediu la Agent Green, o organizaţie non-guvernamentală implicată activ în combaterea furtului de lemn din zona Banatului. Păun i-a condus prin pădurile care furnizează lemnul pentru fabricile de mobilier. «Cred că seria de documentare investigative Broken este prima prezenţă Netflix în România. Serialul expune partea întunecată a industriilor lemnului, cosmeticelor, plasticului şi ţigărilor electronice. Când vine vorba despre mobilă ieftină, de proastă calitate, care devastează pădurile şi se vinde pe toată planeta, România este cap de listă în episodul documentarului dedicat acestui subiect», spune activistul român”, au notat pe o reţea socială reprezentanţii ONG-ului înfiinţat în
  2009.
   
  Gabriel Păun povesteşte că, în timpul filmărilor pentru documentar, atât el cât şi jurnaliştii americani au trecut prin clipe de coşmar, fiind sechestraţi în pădure de către exploatatorii de lemn.
  ”Broken” grupează mai multe documentare realizate de creatorii seriilor ”Rotten” şi ”Anthony Bourdain: Parts Unknown” pentru platforma Netflix. Grupajul de reportaje de investigaţie expune fraude, fenomene de corupţie şi neglijenţă care marchează unele dintre cele mai cunoscut produse din lume.
   
  Seria ”Broken” abordează mai multe de produse şi afacerile necurate din spatele lor. Printre acestea se numără cosmetice, ţigările electronice, mobila şi industria produselor din plastic. Premiera serialului este programată pe 27 noiembrie.
   
   
  Sursă: https://www.descopera.ro/dnews/18589640-echipa-netflix-agresata-de-taietorii-de-lemne-din-valea-cernei

  O serie de atacuri ale urşilor în România în ultima perioadă a provocat temeri cu privire la faptul că populaţia de urşi ar fi scăpat de sub control în ţară.
   
            Trei oameni au fost ucişi de urşi într-o lună în România, ţara care deţine cea mai mare populaţie de urşi bruni din Europa.
            „Populaţia de urşi a crescut şi trebuie să fie redusă”, spune pădurarul Karoly Pal. Situaţia este de o asemenea anvergură încât unii dintre politicieni le-au „declarat război” urşilor.
            „Peste tot pe unde merg în această zonă oamenii spun că sunt prea mulţi urşi, atât de mulţi încât nu mai pot să-şi cultive terenurile. Oamenii sunt forţaţi să-şi abandoneze activităţile agricole şi terenurile şi le este frică să iasă din sate”, a mai spus pădurarul.
            Aproximativ 6.000 de urşi trăiesc în România, iar incidentele care implică aceste animale au crescut puternic în ultima perioadă. Doar în ultima lună doi bărbaţi din judeţul Mureş şi un altul din judeţul Bacău au murit în urma unor atacuri ale urşilor.
            Cele trei decese din ultima lună ridică la şase numărul persoanelor ucise de urşi anul acesta. Prin comparaţie, 11 persoane au fost omorâte de urşi în România în perioada 2000-2015.
            Pe lângă atacuri, urşii au fost implicaţi şi în alte incidente. Sâmbătă, un urs a fost lovit de o maşină în judeţul Harghita, iar autorităţile au eutanasiat animalul la 19 ore de la accident, timp în care ursul, care avea mai multe fracturi, a stat în agonie pe şosea.
           Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat de faptul că autorităţile nu şi-au făcut datoria în acest caz în mod corespunzător. El a declarat că au trecut peste 15 ore de la accident până când Ministerului Mediului i s-a cerut aprobarea ca ursul să fie împuşcat. De atunci, alţi doi urşi au fost loviţi de maşini.
            Mulţi români consideră că motivul pentru creşterea numărului de urşi este o lege din 2016 care interzice vânătoarea sportivă în cazul acestor animale. Experţii susţin că datele oficiale referitoare la numărul de urşi din România ar putea fi departe de realitate.
            „Din momentul în care această lege a intrat în vigoare, vânătorii au făcut tot posibilul pentru a raporta cât mai multe atacuri şi pierderi provocate de urşi”, explică Csaba Domokos, specialist din cadrul ONG-ului Milvus Group. „Nu există niciun fel de management din partea autorităţilor. Nu avem idee cât de mulţi urşi există aici”, spune el.
            Domokos adaugă că în lipsa unor politici clare, sătenii ar putea să ia singuri măsuri împotriva urşilor. „Suntem îngrijoraţi că oamenii vor începe să folosească otravă şi capcane”, spune el, ceea ce ar fi catastrofal pentru populaţia de urşi bruni a României.
            Parlamentul de la Bucureşti a adoptat în septembrie o lege care permite ca urşii să fie vânaţi în următorii cinci ani. Decizia a provocat nemulţumire în rândul activiştilor pentru protecţia mediului, iar o petiţie pentru abrogarea acestei legi a fost semnată până acum de 100.000 de persoane.
  Sursa

  Statisticile arată că, în prezent, 38 de milioane de persoane sunt infectate cu HIV. Cercetătorii de la Scripps Research, Statele Unite ale Americii, şi IAVI, un ONG dedicat dezvoltării unor noi vaccinuri, au făcut public faptul că un vaccin experimental la care au lucrat oferă rezultate promiţătoare. Acest vaccin poate declanşa anticorpii care pot neutraliza o varietate de tulpini ale virusului HIV, notează Medicalxpress. Testele din laborator, realizate pe organisme model, în acest caz iepuri, arată că vaccinul dezvoltat de către aceşti cercetători neutralizează cu ajutorul anticorpilor, „broadly neutralizing antibodies (bnAbs), două porţiuni importante ale virusului HIV.  „Este o dovadă a fezabilităţii, dar importantă, iar acum lucrăm pentru a optimiza acest design al vaccinului”, a explicat dr. Richard Wyatt, profesor de Inunologie şi Microbiologie al Scripps Research. La nivel mondial, virsul HIV a infectat un număr de 38 de milioane de persoane. Acestea pot apela la antiretrovirale, reducând rata de transmisie a virusului, din păcate, aceste medicamente nu vindecă o persoană şi trebuie luate pe o perioadă nedeterminată. Din această cauză, imunologii şi specialiştii în sănătate publică sunt de părere că un vaccin preventiv, care să poate fi distribuit pe scară largă, cu un cost cât mai redus, reprezintă singura soluţie pentru a reduce riscul HIV-SIDA ca ameninţare asupra sănătăţii publice.
   
  HIV este un virus aflat în continuă transformare, la care se adaugă capacitatea de a se insera în codul genetic al gazdei, ceea ce îngreunează foarte mult eforturile cercetătorilor de identificare a unui vaccin eficient pentru această infecţie. Echipa condusă de dr. Wyatt a plecat de la răspunsul pe care sistemul imunitar al unora dintre persoanele infectate cu HIV îl au. Astfel, studiile au arătat că, în anumite cazuri, sistemul imunitar produce anticorpi cu acţiune largă (bnAbs), pe care cercetătorii îi pot folosi pentru a ataca mai multe tulpini ale virusului HIV. La baza acestui vaccin se află o proteină, „Env”, care imită o proteină care poate fi identificată pe suprafaţa virusului HIV, care permite acestuia să intre în celule. Cercetătorii au trebuit să realizeze o versiune artificală a proteinei Env şi care, atunci când este introdusă în corp, creează o serie de celule cu o mărime asemănătoare celei a unui virus HIV, dar care sunt formate din grăsimi. În acest punct, cercetătorii speră că astfel să poată stimula producerea anticorpilor. Cercetătorii au proiectat şi testat pe iepuri o serie de variaţii ale proteinei Env. Testele realizate au arătat că vaccinul lor a dus la o serie de evoluţii pozitive, unii dintre subiecţi dezvoltând anticorpi care ar putea să izoleze multiple tupline ale HIV. Studiul Vaccination with Glycan-Modified HIV NFL Envelope Trimer-Liposomes Elicits Broadly Neutralizing Antibodies to Multiple Sites of Vulnerability a fost publicat în jurnalul Immunity.
   
  Sursa: Descopera.Ro

  Reţelele 5G nu sunt atât de sigure precum se credea iniţial. O echipă de cercetători a demonstrat mai multe vulnerabilităţi Operatorii au început deja să ofere servicii 5G, însă abia de anul viitor sau poate chiar peste doi ani această tehnologie va fi extinsă către publicul larg pe smartphone-uri. Noul standard de telecomunicaţii promite viteze de transfer şi latenţă îmbunătăţite, cât şi securitate mai bună, dar o echipă de cercetători americană a demonstrat prin intermediul unor metode de atac relativ simple că 5G-ul nu este atât de „sigur” precum se credea iniţial. O echipă de cercetători din domeniul securităţii de la Universitatea din Iowa şi Purdue au demonstrat peste zece vulnerabilităţi ale reţelelor 5G, care pot avea efecte grave în viaţa de zi cu zi. De exemplu, aceştia au putut să folosească un telefon pentru a transmite mesaje false de alertă de tip AMBER sau de urgenţă  către alte dispozitive din jur, au reuşit să taie complet accesul la date pe un dispozitiv ţintă şi au putut să urmărească dispozitivele prin conexiunea la internet, de la distanţă.
   
  Sursa: Descopera.Ro

  Adidas a încheiat un parteneriat cu Staţia Spaţială Internaţională pentru a testa produsele în spaţiu, relatează CNN.
            "Discuţiile iniţiale au dus la ideea de a folosi caracteristicile unice ale laboratorului Staţiei Spaţiale Internaţionale, cum ar fi gravitaţia redusă, pentru cercetarea produselor, împreună cu experienţa noastră în performanţa pentru sportivi", a declarat James Carnes, vicepreşedinte al strategiei globale de brand pentru Adidas.
            Prima fază a parteneriatului se va concentra pe inovare prin testarea produselor în condiţii de gravitaţie redusă. Adidas a livrat mingi de fotbal către ISS la           începutul acestui an pentru a efectua experimente în încercarea de a înţelege caracteristicile de zbor dincolo de Pământ.
            Fără distorsiunile induse de gravitaţie formei şi traiectoriei mingii şi a rezistenţei aerului, cercetătorii sunt capabili să se concentreze pe testarea altor variabile.           Adidasii poate să încorporeze ceea ce învaţă din aceste teste în proiectarea formei, designului, texturii şi materialului pentru fabricarea viitoarelor mingi.
            Adidas va fi primul brand care va testa îmbunătăţiri ale încălţămintei în spaţiu. Compania intenţionează să îşi testeze tehnologia Boost, spuma pe care compania o foloseşte pentru unii dintre cei mai populari şi confortabili pantofi de sport, fără efectele gravitaţiei. Acest lucru ar putea influenţa performanţa şi confortul modelelor existente, în acelaşi timp deschizând calea către inovarea de noi produse.
  Sursa

  „Joker”, de Todd Philips, a devenit cel mai profitabil film realizat vreodată după benzi desenate, după ce a obţinut încasări de 15 ori mai mari decât costurile de producţie. Astfel, lungmetrajul a obţinut încasări de peste 950 de milioane de dolari la nivel mondial, în timp ce bugetul de producţie, relativ modest, s-a ridicat la 62,5 milioane de dolari, potrivit Mediafax. Prin comparaţie, "Răzbunătorii: Sfârşitul jocului/ Avengers: Endgame", de Anthony şi Joe Russo, devenit anul acesta lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie (2,796 miliarde de dolari), a avut un buget de 356 de milioane de dolari. De asemenea, "Venom", cu Tom Hardy, a avut încasări de 854 de milioane de dolari, la un buget de 90 de milioane de dolari, iar "Deadpool", cu Ryan Reynold, a vândut bilete de 783 de milioane de dolari, cu o producţie de doar 58 de milioane de dolari. "Joker" se poate lăuda cu o astfel de performanţă şi în condiţiile în care nu a fost încă lansat în China, de unde ar mai putea obţine încasări de o jumătate de milion de dolari, potrivit specialiştilor. Lungmetrajul "Joker" a primit premiul Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2019. O producţie DC Comics, realizată după benzi desenate, filmul prezintă originea personajului Joker, un criminal sarcastic, interpretat de Joaquin Phoenix, în oraşul Gotham, undeva la începutul anilor '80. Criticii de film au considerat că interpretarea lui Joaquin Phoenix este strălucitoare, dar, în acelaşi timp, înfricoşătoare. Filmul este cotat cu mari şanse pentru o nominalizare la Oscar 2020.
   
  Sursa: Descopera.Ro
   

  Un studiu recent a concluzionat că incidenţa accidentelor vasculare cerebrale este mai mare în cazul persoanelor care suferă sau au suferit de cancer. Cercetătorii din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, au derulat un studiu în care au aflat că persoanele care suferă sau au suferit de cancer au un risc mai mare de a muri ca urmare a unui accident vascular cerebral (AVC), în comparaţie cu populaţia generală, notează Medicalxpress. De asemenea, cercetătorii explică faptul că acest risc creşte odată cu trecerea timpului; tipul de cancer de care  o persoană suferă fiind un factor suplimentar de risc „Cercetările anterioare au arătat că majoritatea pacienţilor cu cancer nu vor muri de cancer, ei vor muri de altceva”, a spus dr. Nicholas Zaorsky. „Un accident vascular cerebral este una dintre posibilităţi. Descoperirile noastre sugerează că pacienţii pot beneficia de un program de screening pentru a ajuta la prevenirea unora dintre aceste decese timpurii datorate accidentelor vasculare cerebrale; precum şi pentru a ajuta la identificarea pacienţilor pe care i-am putea viza cu aceste eforturi preventive”, mai adaugă acesta. Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania au plecat de la statisticile oficiale din SUA, conform cărora cancerul ocupă primul loc în topul cauzelor de deces, în timp ce AVC se află pe locul cinci în acest top.
   
  Folosind datele colectate de către SEER, un program naţional american care adună informaţii legate de diagnosticele şi progrnosticurile persoanelor cu cancer. Oamenii de ştiinţă au folosit datele a 7,5 milioane de persoane, diagnosticate cu cancer între anii 1992 şi 2015. Dintre cele 7.529.481 persoane cu cancer din acest studiu, 80.513 au murit din cauza accidentului vascular cerebral; bărbaţii şi femeile având şanse egale de a muri. Totuşi, datele sugerează că riscul de a muri de AVC era mai mare în cazul personelor care au fost diagnosticate cu cancer de tineri/la o vârstă mai fragedă.  Persoanele care au aflat că suferă de tumori cerebrale sau de limfom înainte de 40 de ani prezintă un risc mai mare de AVC. În ceea ce priveşte persoanele diagnosticate cu cancer de prostată sau de sân riscul este mai mare dacă diagnosticul a fost pus după vârsta de 40 de ani. Dr. Zaorsky explică faptul că persoanele care suferă sau s-au vindecat de cancer sunt într-o stare protrombotică; ceea ce înseamnă că au un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge. „Acest cheag de sânge poate merge apoi la plămâni şi poate provoca o embolie pulmonară, de exemplu, sau poate provoca un accident vascular cerebral dacă merge spre creier”, a spus dr. Zaorsky. „În general, este o temă de bază şi un factor de risc pentru o mulţime de pacienţi cu cancer. Şi pentru că anumite tipuri de cancer precum cele ale prostatei, sânului şi colorectumului sunt unele dintre cele mai frecvente cancere, asta ar putea ajuta şi la explicarea acestei asociaţii ridicate”.
                                                                                                                                                                                                                                                                       SURSA

 • Who Was Online  0 Users were Online in the Last 2 Mins

  There is no users online

×
×
 • Create New...