3 soluţii să creşti performaţele reţelei wireless - Tutoriale - CSFREE.Ro - It's Not just a Game it's an addiction!
Jump to content

Adaptăm cel mai jucat mod, adică cel classic!

Download Counter Strike 1.6

Descarca Counter-Strike 1.6!
(last steam update 2018)

🤭

Download
Rlegend

3 soluţii să creşti performaţele reţelei wireless

Recommended Posts

Sfatul 1. Fă upgrade conexiunii şi routerului folosit!

Primul şi cel mai evident sfat este upgradarea conexiunii (abonamentul la internet) sau / şi al modelului de router folosit. În prezent, standardul wireless 802.11ac este cel mai nou şi mai rapid, cu viteze de până la trei ori mai mari decât standardul wireless N.

Desigur, performanţele sunt influenţate sau depind în mare măsură şi de echipamentele ce se conectează la reţeaua asigurată de un router precum TP-Link Archer C9 (600Mbps în banda de frecvenţă de 2,4GHz şi 1300Mbps în banda de 5GHz).

Ţine minte, degeaba îţi cumperi un router ca Archer C9 cu 640 de lei dacă laptop-ul tău are o placă de reţea wireless capabilă doar de transfer al datelor la viteza standardului WiFi N, în acest caz trebuie să te gândeşti şi la un upgrade printr-o placă de extensie wireless compatibilă cu noile standarde 802.11ac.

Sfatul 2. Foloseşte un Wi-Fi booster (repetitor de semnal)

O modalitate de a extinde zona de acoperire a semnalului wireless generat de router sau de a creşte calitatea acestuia este achiziţionarea unui "range extender" (repetitor de semnal).

Pentru o reţea în noul standard AC 1200, o soluţie este TP-Link AC750 RE200, cu un preţ de 215 lei sau pentru o reţea în standardul N, se poate merge pe un "range extender" precum N300 TL-WA860RE care costă aproximativ 140 de lei.

Aceste dispozitive se instalează simplu prin conectarea la o priză de curent, de preferat în cel mai îndepărtat punct faţă de router. Repetitoarele de semnal sunt deosebit de utile în apartamentele de bloc cu 3 sau 4 camere, stil vagon.

Sfatul 3. Extinderea reţelei cu un adaptor powerline

Adaptoarele powerline sunt dispozitive practice, am testat câteva soluţii de-a lungul timpului, ce ajută la o extindere rapidă a reţelei LAN şi wireless, asta fără aţi transforma casa în şantier. Un kit TP-Link TL-PA4010KIT cu două adaptoare powerline cu modul Wi-Fi încorporat (aprox. 260 lei), se instalează rapid prin conectarea la reţeaua electrică, oferind în câteva minute extinderea reţelei wireless dar şi a celei LAN (pe cablu), fără găuri prin pereţi, praf, etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.