Jump to content
Rlegend

Peste 250 de aplicații pentru telefoanele mobile au funcții ascunse de înregistrare audio sau video!

Recommended Posts

Deal-With-a-Codependent-Family-Member-St

Peste 250 de aplicații pentru telefoanele mobile au funcții ascunse de înregistrare audio sau video, pe lângă cele care știu unde sunteți și ce site-uri accesați

Jurnaliștii de la New York Times spun că aceste aplicații ne încalcă intimitatea cu acordul nostru, pentru că nu suntem atenți și le permitem acest lucru.

Numărul lor ar putea fi însă mult mai mare, spun specialiștii în securitate cibernetică, îngrijorați pentru că unele aplicații pot fi folosite pentru spionarea utilizatorilor.

De fiecare dată când instalați o aplicație pe telefonul mobil sau pe tabletă, produsul vă cere acceptul pentru o lungă lista de condiții. Printre ele apar solicitări de tipul: acceptați notificări, permiteți accesul la contactele din lista sau la fotografiile din memorie, însă unele va cer voie să pornească microfonul sau camera și să înregistreze.

Gabi Cârlig, cercetător în securitate cibernetică: “Se bazează pe neatenția utilizatorului: aplicațiile respective de multe ori ele te întreabă vrei să dai acces la contacte la GPS, la microfon și tu dai da, da da, că ești nerăbdător să o instalezi să te joci”.

  • Disllike 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Who Was Online  0 Users were Online in the Last 2 Mins

    There is no users online