Jump to content

Intra pe Discord !

Daca vrei sa-ti faci prieteni noi si sa ne fii alaturi apasa pe acel butonul de mai jos!
Intra acum!

LiveStats !

Cucereste top-urile noastre si verifica pozitia ta direct de pe site-ul nostru.
Viziteaza

Campanie Admini FREE

Campanie Admini (STEAM-ON) (Sergent & Maior).
Link

VIP GRATUIT

Pentru cei cu STEAM ON! VIP-ul pe server este gratuit și permanent. Trebuie decât sa depui o cerere pe forum.
Depune Cerere
JngerMafiot

Apple Arcade – Salvarea jocurilor premium

Recommended Posts

01_Apple_Arcade.jpg

Jocurile contra cost au pierdut mult teren, în principal din cauza noilor apariții gratuite, fără reclame și fără micro-tranzacții. Apple Arcade ar putea fi soluția salvatoare pentru utilizatorii care doresc să aibă acces la ceva diferit. Dar și pentru dezvoltatorii care vor să creeze ceva de valoare.

Deși multă lume e de părere că jocurile mobile nu sunt „jocuri adevărate”, dacă ne uităm la cifre, se pare că acestea se bucură de o cerere consistentă. În App Store există mai bine de 300 000 cu sute de mii de jucători activi. Așadar, prin Apple Arcade – serviciul prezentat la ultimul Keynote – compania vizează o piață serioasă. Serviciul care își va începe activitatea în toamnă va oferi inițial acces la mai bine de 100 de jocuri. Acestea vor fi disponibile pe iPhone, iPad, Apple TV și Mac.

Nu au fost oferite prea multe detalii, însă pe baza informațiilor pe care le avem, proiectul pare foarte interesant. În afară de avantajele evidente (precum offline mode, gaming fără reclame și sincronizare perfectă), cea mai incitantă știre a fost că Apple Arcade va conține jocuri exclusive. Asta pentru că Apple a investit foarte mult în dezvoltarea acestui proiect.

Ținând cont de faptul că serviciile pe bază de abonament disponibile pentru Playstation și Xbox conțin jocuri absolut fantastice, ne putem imagina ce înseamnă dacă o companie atât de mare începe finanțarea unui astfel de proiect. Desigur, jocurile exclusive de pe Apple Arcade nu vor concura cu titlurile AAA, însă vor avea o calitate excelentă.

O mare întrebare e cum va funcționa în practică, de vreme ce o mulțime dintre jocurile promovate vor fi disponibile și pe PC. Astfel, exclusivitatea poate fi restrânsă doar la iOS.

Apple Arcade și dezvoltatorii independenți

În momentul de față, cei care creează și oferă jocuri contra cost se chinuie destul de tare pentru profit. În afară de jocurile gratuite și cele bazate pe reclame, e destul de greu să convingi un număr mare de oameni să-și deschidă portofelele digitale. Cu toate astea, popularitatea acestor jocuri superficiale îi pune pe gânduri pe cei obișnuiți cu achiziționarea jocurilor pentru PC sau console.

Ba chiar situația devine destul de incomodă și pentru numele care domină industria. În afară de Square Enix, care se pare că a întâmpinat probleme când a dorit să vândă jocuri pe 4-5 dolari, nici Nintendo nu a avut prea mare succes cu Mario Run, care costă chiar și mai mult. Apple Arcade ar fi o soluție minunată pentru aceste companii. Prin apariția acestui nou serviciu, companiile care nu se descurcă prea bine pot găsi o cale de ieșire din această situație.

Platforma le-ar putea ajuta să dezvolte jocuri mult mai bune. Iar experiența utilizatorului ar putea atinge culmi nebănuite datorită colecțiilor atent configurate de Apple.

The Verge a vorbit cu câțiva dezvoltatori entuziasmați, dar care au și lansat câteva avertismente. E posibil ca cei care nu vor dori să facă parte din selecția Apple Arcade să aibă și mai mari probleme financiare. Asta pentru că există posibilitatea ca utilizatorii dispuși să plătească să se aboneze la un serviciu universal. În aceste condiții, vor cheltui mai puțin pentru jocurile normale din App Store. Adriaan de Jongh, dezvoltator la Hidden Folks, a anunțat că cerințele exagerate ale noului sistem ar putea pune în dificultate echipele de dezvoltatori aflate la început de drum. În condiții normale de piață, cu o producție inspirată, aceste echipe ar fi avut șanse serioase de a da lovitura.

Perspective și ipoteze

În plus, însăși compania Apple ar putea întâmpina o serie de probleme. Se zvonește că 10 dolari pe lună ar fi un preț rezonabil. Dar aceasta e doar o ipoteză despre un aspect care, probabil, nu a fost hotărât încă. Sunt șanse ca cei care cheltuiesc o avere pe jocurile mobile să se grăbească să-și instaleze Apple Arcade. Și chiar e posibil să facă anumite economii. Însă cei care nu cheltuiesc niciun ban e posibil să fie mai greu de convins.

Oferta și campania de marketing vor avea un rol deosebit de important în găsirea clienților care preferă divertismentul de calitate în detrimentul ofertelor gratuite. Iar aceasta e cea mai mare problemă. App Store a fost inundat de jocuri excelente. Însă vinderea acestora e un proces destul de greu, chiar dacă sunt aplicații recomandate. Îmblânzirea utilizatorilor sensibili la prețuri mari nu va fi deloc ușoară. Probabil că în acest caz ar fi indicat să se apeleze la o serie diferită de trucuri, precum distribuirea de la un utilizator la altul. De asemenea, o altă soluție ar putea fi gruparea mai multor jocuri pentru copii. Mai ales dacă și părinții agreează această idee.

Lansarea relativ întârziată a noului serviciu ar putea cauza probleme serioase. În special pentru că dezvoltatorii și-ar putea retrage jocurile din colecție. Iar cea mai mare parte a conținutului disponibil ar putea proveni de la dezvoltatori independenți. Jocurile exclusive Apple vor fi, probabil, în minoritate.

În completarea ecosistemului

Cum ar putea câștiga Apple din această configurație? Un serviciu de succes e visul oricărei companii. Însă lansarea Apple Arcade ar putea fi convenabilă pentru cei din Cupertino din mai multe puncte de vedere. Producătorii de hardware se află în permanență sub presiunea de a crea ceva unic.

Un serviciu plin de titluri grozave ar putea fi un avantaj serios pentru care utilizatorii ar alege iPhone-ul în loc de alte dispozitive mobile. Acesta ar putea fi un avantaj și pentru Apple TV. Cu selecția din prezent, serviciul nu e un concurent serios pentru console. Iar viitoarele concepte de iPad-uri s-ar putea bucura și ele de beneficiile Apple Arcade. Asta pentru că dispozitivul declarat în ultima vreme ca fiind succesorul computerelor va putea rula jocuri din ce în ce mai bune.

Ținând cont de toți acești factori, se poate vedea limpede că principala motivație a companiei nu e doar dezvoltarea unei noi surse de venit. Se urmărește în egală măsură și consolidarea relației dintre utilizatori și ecosistemul Apple. Și e doar o chestiune de timp până vom afla dacă Apple a reușit să livreze mult așteptata renaștere a titlurilor premium.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Who Was Online  0 Users were Online in the Last 2 Mins

    There is no users online

×
×
  • Create New...